Ústí nad Orlicí B - Sokol CR A: 9 - 9

17.12.2009 07:19

Před tímto dvojzápasem jsme byli odhodláni neprohrát v Ústí, které bylo v tabulce na dostřel za námi a uhrát důstojný výsledek v Chocni. Naše plány ale vzaly za své v pátek ve 21.00, kdy mi Milan telefonicky oznámil chřipku. Protože zároveň v sobotu hráli své existenční zápasy mužstva „B“ a „C“, museli jsme sáhnout do našeho lepšího ze dvou mužstev v okresním přeboru a vytáhnout Jendu Rohlíka seniora, pro kterého to byla obnovená premiéra v nejvyšší krajské soutěži asi po 30-ti letech. Jarda s Romanem se o tom, že místo pro body jedeme na výlet, dozvěděli až v autě, ale náladu jim to nijak nezkazilo. Ústí nastoupilo v nejsilnější možné sestavě: Janák, Kantorek, Procházka a Doležal a náš cíl jsme přehodnotili na zisk alespoň šesti bodů.

Po čtyrhrách to bylo 1-1, když Jenda st. s Jardou prohráli 0-3 s dvojicí Kantorek, Procházka a Roman s Jendou porazili Janáka s Doležalem 3-1.                                                                                                 

V první rundě poráží takřka neomylný Janák slušně hrajícího Jendu 3-2 (9 v pátém setu), Roman vyhrává 3-1 nad Procházkou, Jarda získává svůj první veledůležitý bod výhrou 3-2 nad Doležalem a Jenda st. prohrává 0-3 s Kantorkem. Stav 3-3.

Další kolo rozjíždí Jenda výhrou nad Procházkou 3-1, Roman otáčí s Doležalem z 0-2 na 3-2, Jarda prohrává s Kantorkem lehce 0-3 a Jenda st. s Janákem taktéž 0-3. Stav 5-5.

Třetí  kolo  začíná Jenda opět vítězně s Doležalem 3-2, Roman drtí svými falšemi Kantorka  3-0, Jarda podléhá rychle Janákovi 0-3 a Jenda st. stejně tak 0-3 Procházkovi. Stav 7-7.

V posledním kole Jendu nabudí až příjezd Linei „B“ do herny, po kterém otáčí na 3-2 svůj zápas s Kantorkem, Roman současně prohrává s Janákem 1-3. Ze dvou zároveň hraných posledních utkání skončí dříve zápas Jendy st. s Doležalem 0-3. Stav 8-9. Vedle na stole bojuje v zápase „o všechno“ Jarda s Procházkou. První čtyři sety skončí všechny v koncovkách střídavě pro oba borce. Do pátého setu ale Jarda nastupuje jako vyměněný. Rychle vede 5-0. Při výměně stran Jirka Procházka oznamuje, že „už je tam“, načež Jarda kontruje výrokem „to neznáš moje koncovky“. My na lavičce ale víme, co Jarda „umí“, a tak jsme předčasně neslavili, ani když Jarda vedl 9-0. Naštěstí to Jirka definitivně zabalí a po vítězství 11-4 uhráváme remízu 9-9.

Zhodnocení: Získali jsme důležité dva body za remízu, ve kterou jsme ani v koutku duše nedoufali. Roman s Jendou si podrželi svůj vysoký standard z posledních kol, ale zápas vyloženě sedl Jardovi, který zaznamenal 2 body. Jenda st. svojí hrou a přístupem k zápasům rozhodně nezklamal.

Body: Roman 3,5/4,5, Jenda 3,5/4,5, Jarda 2/4,5, Jenda st. 0/4,5

Vytvořil: Jenda

 

Zpět