Regionální přebory - koncert v podání Petra Budínského a hráčů Sokola Chrudim

21.12.2009 09:15

Regionální přebory 20.12.2009

Letošních regionálních přeborů se zúčastnilo 39 mužů, což je podle mě rekord. Nutno však dodat, že někteří tradiční účastníci ze špice okresního žebříčku pro tentokrát vynechali (zarážející je například fakt, že z Linei, která turnaj pořádala, nepřišel nikdo z „A“ týmu). I přesto se však sešla slušná konkurence.

  Náš oddíl zastupovalo 7 hráčů : Michalec, Rohlík ml, Rohlík st., Steklý, Šnor, Jiruška a Sůra (bylo nás vlastně osm, ale Ota Maťátko byl, jako vždy, za rozhodcovským stolkem). Všichni, kdo přišli, rozhodně nezklamali.

Karel Šnor, Jenda Rohlík st, Jirka Jiruška, Petr Sůra a Tibor Steklý vypadli v základních skupinách, přičemž trošičku zklamalo vypadnutí Tibora, který asi papírově postoupit měl. V prvním svém zápase, který se nakonec ukázal jako rozhodující, podlehl Honzovi Netolickému z Linei, jenž na jeho úkor postoupil ze druhého místa. Na Tiborovu obranu musím říct, že koncentrovat se na hru bylo velice těžké, protože hrál na prvním stole a nebyl míček, kdy by mu někdo nevlezl na „plac“. A tak se spíš čekalo, až všichni projdou, než hrálo.

Roman Michalec nakonec skončil třetí. Ve skupině zdolal velmi lehké soupeře. V pavouku potom „pomstil“ Tibora, když přehrál Honzu Netolického. Následně porazil výborně hrajícího Lukáše Netolického se Skutče 3-1 a v semifinále podlehl famóznímu Bůďovi 3-0.

Jenda Rohlík prošel základní skupinou s podobnými soupeři jako Roman také bez ztráty setu. Ve vyřazovacích bojích porazil nejdříve Tomáše Netolického 3-1, pak Radka Černého 3-1 a v semifinále Bohouše Bezdíčka 3-0 (který dnes chytil lauf, když před tímto zápasem přehrál v nejhezčím zápase dne Daleckého). Ve finále nestačil, stejně jako Roman, na Budinského, kterému podlehl 3-0. Bylo z toho tedy pěkné druhé místo.

Nakonec jsme byli nejúspěšnějším oddílem přeborů, když Jenda s Romanem exhibičním způsobem vyhráli čtyrhru. Jediný set ztratili v boji o postup do semifinále s dvojicí Tesner, Malinský.

 

Výsledky:

Dvouhra: 1. Budínský 2. Rohlík 3.-4. Michalec a Bohumil Bezdíček

Čtyrhra: 1. Michalec, Rohlík 2. Bezdíček Boh., Netolický Lukáš 3.-4. Dalecký, Černý a Budínský, Polanský

 

 

Prepared by Jenda Ramm

Zpět