POPRVÉ V HISTORII TJ SOKOL CHRUDIM VE 3. LIZE

11.10.2011 08:53

Litomyšl  -  SOKOL Chrudim

K našemu debutu ve třetí lize jsme vyrazili v tradičním složení Milan, Roman,  Pavel, Jenda  a nehrající kapitán Jenda starší plni očekávání, jak obstojíme po herní, ale hlavně po výsledkové stránce. Soupeř nastoupil v sestavě Špinar, Táborský, Křepelka a Motl, který pro toto utkání nahradil Radka Šestáka.

   Úvodní čtyřhry jsme bohužel nezvládli, což se později ukázalo jako klíčové. Roman s Milanem vzdorovali páru Motl, Táborský pouze v prvním setu, který vyhráli a odešli tedy poraženi 1-3. Jenda s Pavlem si nedokázali poradit s rolí mírných favoritů a prohráli 9-11 v  pátém setu s  párem Špinar, Křepelka. Koncovka  nevyšla zejména Jendovi, který za stavu 9-9 minul dva lehké míčky. Stav byl tedy 2-0.

  První runda byla z říše snů. Jenda poráží teprve podruhé v životě Táborského 3-2, Pavel po fantastickém výkonu vydřel bod s Křepelkou 3-2, Roman bezpečně poráží Motla 3-1 a Milan, který se v tomto singlu chtěl hlavně dobře rozehrát, protože už předem věděl, že prohraje, nedal překvapivě svoji nátlakovou hrou Špinarovi vůbec žádnou šanci 3-0. Vedeme tedy 2-4.

 Druhé kolo začalo zápasem Jendy s jeho oblíbeným soupeřem Tomášem Křepelkou, ale Jenda bohužel podlehl uspokojení po prvním vítězství a prohrává 2-3, když o všem rozhodl první set, ve kterém nevyužil vedení 10-8, pak se Tomáš rozchytal k neskutečnému výkonu. Toto se ukázalo jako druhý klíčový okamžik v celém utkání. Na vedlejším stole pokračoval Pavel v dobrém výkonu a po tuhém boji v koncovkách přehrává Motla 3-2. Následně Roman prohrává se Špinarem ve třech koncovkách (11,11,8) 0-3 a Milan nedostává vůbec žádnou šanci od Táborského 0-3. Stav  5-5.

  Ve třetím kole ještě Jenda vykřesává jiskřičku naděje po vítězství nad Motlem 3-2, vedle však Pavel prohrává se Špinarem, na kterého nemá hru, 1-3. V dalším zápase nestačí Roman na Táborského 2-3 přesto, že podává téměř heroický výkon a k vítězství mu chybí opravdu málo ( vedl 2-1 na sety). Milan potom nedostal šanci od Křepelky 0-3. Stav 8-6.

   V poslední rundě šlo hlavně o to, jestli dokáže jeden z dvojice Jenda, Pavel vyhrát a dotlačit tak utkání k posledním dvěma singlům, ve kterých jsme rozhodně nebyli bez šancí (Roman i Milan mají s oběma soupeři kladnou bilanci). Bohužel šťastné konce mají jen filmy z americké produkce, a tak Jenda prohrává se Špinarem 1-3 a Pavel s Táborským 0-3. Konečný stav je tedy 10-6.

     Co říci závěrem? Herně jsme určitě nezklamali. Některé výměny doslova zvedaly 4 místní fanoušky ze sedadel J, ale sportovně musíme přiznat, že kluci z Litomyšle byli přece jen o trochu lepší. O vyrovnanosti zápasu svědčí i fakt, že jsme hráli 3,5 hodiny. Doufejme, že jsme tímto zápasem zaplatili jednou provždy nováčkovskou daň a od příště bude štěstí stát zase na naší straně.

Body:  Rohlík 2/4,5, Šindelář 2/4,5, Stehlík 1/3,5, Michalec 1/3,5

prepared by Jenda Ramm

 

 

Zpět