OST Jiskra Holice B - Sokol CR A: 5 - 10

09.11.2009 10:19

Po tradičně kvalitním obědě v Mikulovicích vyrážíme do Holic s tím, že už v autě prohráváme (vzhledem k dosavadním výkonům Zajíčka v divizi a lize) v lepším případě 4-0.    Překvapivě však Mirek nenastupuje v základní sestavě, protože asistuje na svatbě spoluhráče. Takže nám svitá jiskra naděje na vítězství.

   Po čtyřhrách vedeme 0-2, když Jarda s Milanem lehce porážejí Švece s Valentou 3-0  a Jenda s Romanem 3-2 Pečinku se Sochou. Do prvního kola dvouher nastoupil za domácí místo zmiňovaného Zajíčka nadějný Pečinka. Ale to už se v herně objevují postupně všichni hráči „A“ mužstva, kteří si již odbyli svatební záležitosti a přicházejí buď fandit, nebo hrát (Zajíček).

   První kolo pro nás dopadlo výborně. Jenda lehce smetl Valentu 3-0, Roman poráží nestárnoucího Švece (je to prostě Nestor) 3-1 v koncovkách, Milan vítězí 3-0 nad dobře hrajícím Pečinkou (Milanův antitopspin byl však nad jeho síly) a Jarda lehce prohrává se Sochou 3-0. Stav je tedy 1-5.

   Druhé kolo naznačuje, že ještě nemáme nic vyhráno. Pečinku střídá Zajíček a přihlížející Renda Koubek prorokuje vyrovnání na 5-5. Naštěstí pro nás Renda není Sybila i když následný vývoj utkání mu dá málem za pravdu. Jenda totiž prohrává s Nestorem 3-1, když o výsledku zápasu rozhoduje první set, ve kterém mu nestačí ani vedení 10-5. Zajíček poráží výborně hrajícího Romana o jeden míček 12 v pátém setu a stav je tedy 3-5. Naštěstí spolehlivý Milan přehrává překvapivě snadno Sochu 3-0 a Jarda prohrává v zápase, který je jako houpačka, také překvapivě 3-2 s Valentou. Stav 4-6.

   V další rundě dochází k největšímu překvapení, když zarputile bojující Jenda poráží 3-2 Zajíčka o jeden míček v pátém setu, následně Roman po prvním prohraném setu si lehce poradil se Sochou 3-1, Milan opět tvrdí muziku a poráží 3-1 Valentu a Jarda prohrává smolně v koncovkách 3-1 se Švecem. Stav 5-9.

   Poslední dva zápasy byly rozehrány na obou stolech najednou a dříve než stačil Jenda vybojovat v tradičně vyrovnaném zápase 10. bod se Sochou po vítězství 3-2, tak Roman poráží 3-1 Valentu (zajímavostí je první set, kdy Roman prohrával 9-1 a ještě stačil 11-9 vyhrát). Vyhráváme tedy 5-11.

Tohle vítězství nesnižuje ani fakt, že domácí nebyli od začátku utkání v plné sestavě. Myslím si, že jsme měli větší vůli po vítězství, a že bychom vyhráli i tak.

Jedinou kaňkou vydařené soboty zůstává zranění Milana, které si způsobil pádem na nestandardní podlaze v „modré aréně“ , která nedovolí ani milimetrový prokluz bot. Doufejme, že se dá do kupy a na Třebové vyrukujeme opět v plné sestavě.

 

Body: Stehlík 3,5/3,5, Michalec 3,5/4,5, Rohlík 3,5/4,5, Bureš 0,5/3,5

 

 

 

Prepared by Jenda Ramm

 

Zpět